چالشهای عمومی استارت آپ ها

چالشهای عمومی استارت آپ ها
جذب مشتری
چالش جذب مشتری صرفاً برای کسبوکارهای کوچک وجود ندارد؛ بلکه کسبوکارهای بزرگ نیز با آن مواجه هستند. حتی بازاریهای کمپانیهای معروف مانند اپل، سامسونگ و … همچنان در حال تلاش برای یافتن مشتریان جدید هستند. مشکل این است که جذب مشتری برای کسبوکارهای کوچک که معمولاً بین افراد شناختهشده نیز نیستند، کمی سختتر است.
راهحل برای مشکل جذب مشتری:
در قدم اول باید برای خود مشخص کنید که مشتریان شما قرار است چه کسانی باشند. درواقع، باید از همان ابتدا persona یا شخصیت مشتریان را برای خود ترسیم کنید و بدانید که آنها به چه محتواهایی علاقه بیشتری دارند و حاضرند برای کدام وقت بیشتری صرف کنند. با ایجاد یک persona واقعی از مشتریان خود میتوانید محتواهای خود را هدفمند تولید کنید و آنها را تنها به افراد مرتبط، در مکان و زمان مناسب ارسال کنید. با این کار تأثیرگذاری شما بر مخاطبانتان بیشتر خواهد شد.
شاید برای یک برند بزرگ با بودجههای میلیاردی، استفاده از تبلیغات غیراختصاصی و جلب نظر عموم مردم از رسانههای مختلف آفلاین و آنلاین مشکلساز نباشد؛ اما برای یک استارت آپ که باید بودجه تبلیغاتی خود را کاملاً هدفمند خرج کند، استفاده مؤثر از هر کانال جذب مشتری مهم است. بازاریابی عملکردی یکی از راهکارها برای حل این نگرانی است.
استخدام نیروهای توانمند
استخدام نیروی کار ماهر برای کسبوکارهای کوچک که معمولاً با محدودیت منابع مالی روبهرو هستند، امری بسیار چالشبرانگیز و مهم است. صاحبان کسبوکارهای کوچک برای صرفهجویی در هزینههای مالی خود تمایل دارند که ابتدا با نیروی کاری کمتری شروع به کار کنند؛ بنابراین، باید نیروهای کار توانمند و ماهر استخدام کنند.
راهحل برای استخدام نیرو
در مراحل اولیه یک استارت آپ باید آنقدر وقت صرف کنید که بتوانید در میان خوبها، بهترین را انتخاب کنید. شما دارای یک کسبوکار کوچک هستید و نمیتوانید تعداد زیادی نیروی کار داشته باشید. درنتیجه، باید نیروهای کار شما آنقدر خوب باشند که علیرغم تعداد کم آنها، بتوانید رشد کنید.
یکی از راهکارها برای استخدام نیروی متناسب با یک کسبوکار کوچک، استفاده از نیروهای جوان و دانشجویان است. مراکز رشد دانشگاهها میتوانند برای یافتن نیروهای آماده برای ورود به بازار کار به شما کمک کنند. یکی از نمونههای خوب استفاده از این راهکار، برگزاری نمایشگاه کار دانشگاه شریف است. این نمایشگاه دو بار در سال پذیرای کسبوکارهایی است که به دنبال حل چالش استخدام نیروی توانمند هستند.
برندینگ
کسبوکارهای بزرگ برای رسیدن به محبوبیت امروزشان تلاشهای زیادی جهت برندینگ انجام دادهاند و ممکن است در این راه بارها شکستخورده باشند داشتن برنامهریزی و استراتژی گام اول در برندینگ است.
راهحلی برای برندینگ:
برای رسیدن به محبوبیت در میان مشتریان راههای زیادی وجود دارد و ممکن است بسته به نوع برند برای هرکدام متفاوت باشند.
تولید lead
تولید lead کافی و باکیفیت نیز یکی از مسائل چالشبرانگیز برای کسبوکارهای کوچک است. شما زمانی در انجام این فرآیند موفق بودهاید که lead های تولیدی درنهایت به مشتری تبدیل شوند.
راهحلی برای تولید lead
فرآیند تولید lead یک راهحل برای مشتاق کردن مشتریان بالقوه شما به کسبوکارتان و متمایل کردن آنها به خرید محصولات/خدمات شماست. تعداد lead تولیدی را آنقدر افزایش دهید که اگر فقط بیست درصد به مشتری تبدیل شدند، این بیست درصد سهم بازار قابل قبولی برای کسبوکار شما باشد. ثانیاً سعی کنید نرخ همگرایی را به بیش از بیست درصد افزایش دهید. این کار توسط فرآیندی به نام پرورش lead انجام میشود که در آن، بازاریابان leadهای تولیدی را برای خرید محصول آماده میکنید. پس از پرورش lead، باید از leadهایی که به مشتری تبدیلشدهاند، مراقبت کنید و نرخ ریزش مشتری خود را کاهش دهید.
چالشهای اساسی استارت آپ ها در ایران :
فقدان حقوق مالکیت معنوی و حق کپیرایت در کارآفرینی
حقوق مالکیت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. زمانی که یک کارآفرین دارای ایده جدیدی است و میخواهد این ایده را به محصول تولید کند، باید قوانین کشور از آن حمایت کنند و امکان کپیبرداری را از بین ببرند. در ایجاد استارت آپها نیز این موضوع اهمیت بسیار بالایی دارد. بطوریکه بدون داشتن قوانین مناسب که از حقوق مالکیت حمایت کند امکان رشد و شکوفایی استارت آپ ها وجود ندارد. متأسفانه یکی از مشکلات کشور ما عدم وجود قوانین مناسب در حوزه حقوق مالکیت و اجرایی نشدن قوانین موجود است. از همین رو، یکی از الزامات موفقیت استارت آپ ها وجود قوانین مالکیت در کشور است و تا زمانی که این قوانین بهدرستی تدوین و اجرایی نشوند امکان موفقیت استارت آپ ها وجود ندارد.
فقدان صندوقهای سرمایهگذاری ریسکپذیر
یکی از ویژگیهای مهم استارت آپ این است که شیوه جدیدی از کسبوکار که قبلاً تجربه نشده است را آغاز میکند. درواقع، فرق استارت آپ با یک کسبوکار نوپای عادی این است که تجربه قبلی ندارد و به همین دلیل ریسکهای خاص خودش را دارد. طبیعی است سرمایهگذاران تمایل دارند درجایی سرمایه خود را صرف کنند که ریسک کمی داشته باشد و پول آنها در معرض خطر قرار نگیرد. بانکها نیز همانند سرمایهگذاران خصوصی، تمایل چندانی به مشارکت در سرمایهگذاریهای با ریسک بالا ندارند. در نظام بانکی ما بانکها اصلاً خود را متوجه ریسک نمیدانند و تمام مسئولیت آن را بر عهده کارآفرین قرار میدهند؛ یعنی اگر سرمایهگذاری با شکست مواجه شود کارآفرین باید تمام سرمایه بانک را برگرداند و تمام هزینه شکست طرح بر عهده او خواهد بود. این شرایط سبب شده است که جذب سرمایه برای استارت آپ ها بسیار دشوار باشد.
فقدان زیرساختهای لازم در حوزه فاوا
استارت آپ ها غالباً در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات قرار دارند. اکثر استارت آپ هایی که در کشورهای مختلف راهاندازی شدهاند نیز بر پایه فناوری و ایدههایی در این حوزه هستند. بدیهی است یکی از الزامات موفقیت آنها، وجود زیرساختهای لازم در حوزه فناوری اطلاعات است. زمانی که قرار است کسبوکار شما پیرامون فاوا باشد و پایه اصلی آن فناوری باشد، به راهاندازی زیرساختهای آن نیز نیاز است.
ضریب نفوذ اینترنت بالا، اینترنت پرسرعت با پهنای باند مناسب، مقرونبهصرفه بودن استفاده از اینترنت، گسترش شبکه اینترنت تلفن همراه، دسترسی به اینترنت در تمام مکانها، ساختمانها و راهها ازجمله زیرساختهای مهمی هستند که برای ترویج کسبوکارهای آنلاین و اینترنتی ضروری هستند. بدون وجود دسترسی فراگیر و ارزان به اینترنت، امکان توسعه و موفقیت استارت آپ ها وجود نخواهد داشت.
نامناسب بودن فضای کسبوکار برای استارت آپ
چیزی که در مورد کسبوکارهای استارت آپی اهمیت ویژهای دارد، سرعت در ارائه کار است. کسی که اقدام به راهاندازی استارت آپ میکند، یک مسئله دیگر را هم باید مدنظر قرار دهد. بسیاری از ایرادهای موجود در طرح اولیه در صورتی خودشان را نشان میدهند که به مرحله اجرا برسند. درنتیجه باید وسواس را کنار گذاشته و ایده را سریعتر به اجرا تبدیل کنند. برای اجرایی شدن سریع کسبوکار نیاز به داشتن محیط کسبوکار مناسب است. در شرایطی که محیط کسبوکار در کشور مناسب نباشد امکان ایجاد سریع کسبوکار و به نتیجه رسیدن آنهم وجود ندارد. متأسفانه محیط کسبوکار در کشورمان شرایط مناسبی ندارد. نامناسب بودن فضای کسبوکار یکی از موانع اصلی شکلگیری استارت آپ ها در کشور ما است که میتواند موفقیت این کسبوکارها را ناممکن و یا بسیار دشوار کند.
ضعف اکوسیستم استارت آپی
اکوسیستم مجموعهای از عناصر برای شکلگیری استارت آپ است که تا آنها وجود نداشته باشند نمیتوان به موفقیت استارت آپ امیدی داشت. مراکز رشد و شتابدهندهها، مراکز سرمایهگذاری، رسانهها، دانشگاهها و مراکز آموزشی، سازمانهای دولتی مرتبط و نظام حقوقی ازجمله اجزاء اکوسیستم استارت آپ هستند. با نگاهی به وضعیت کشور مشاهده میشود که کشورمان در این موارد دارای ضعف جدی است و اکوسیستم مناسبی برای استارت آپ ها وجود ندارد. مراکز رشد بهاندازه کافی وجود ندارند و مراکز موجود نیز تماماً دولتی و یا وابسته به دولت بوده و تنها کاری که انجام میدهند دادن وامهای بانکی کمبهره است. صندوقهای سرمایهگذاری تخصصی متمرکز بر استارت آپ ها و صندوقهای حامی سرمایهگذاریهای با ریسک بالا وجود ندارد. قوانین حقوقی هم دارای خلاء جدی در حمایت از نوآوریها هستند و حقوق مالکیت کارایی وجود ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید