بازاریابی دیجیتال (Digital Marketing )
تعاریف متعددی برای بازاریابی در متون مختلف ارایه شده است که چند تعریف را مرور خواهیم کرد
انجمن اساتید بازاریابی آمریکا
- اجرای فعالیت هایی در فضای کسب و کار که جریان کالا و خدمات را از تولیدکننده به سمت مصرف کننده هدایت می کند.
انجمن بازاریابی آمریکا(سال 2004)
- بازاریابی فرایند برنامه ریزی و اجرای فعالیتهای مربوط به شکلگیری، قیمت گذاری،ترویج و توزیع ایدهها، کالاها و خدمات است به شکلی که در تبادلات انجام شده، اهداف فردی و سازمانی تأمین شوند.
انجمن بازاریابی آمریکا(سال 2013)
- بازاریابی مجموعهی نهادها، فعالیتها و فرایندهایی است که به خلق، ارتباط (اطلاعرسانی و کسب اطلاع)، تحویل و تبادل پیشنهاد مربوطند. مبادلههایی که برای مشتریان، کارفرما، شرکا و در مقیاس بزرگتر، جامعه، ارزشمند محسوب میشوند.
پروفسور فیلیپ کاتلر پدر بازاریابی نوین جهان
- بازاریابی ، فرایندی مدیریتی- اجتماعی ، که بوسیله آن افراد و گروه ها ، از طریق تولید و مبادله ی ارزش ، به رفع نیاز (و خواسته) خود میپردازند.
دکتر احمد روستا استاد بازاریابی دانشگاه شهید بهشتی
- بازاریابی شامل ۳ رکن است :
- بازارشناسی (به معنای شناخت مشتریان و نیازهای آنها)
بازارسازی(به معنای خلق و بدست آوردن سهم بازار (جذب مشتری))
بازارداری (به معنای حفظ سهم بازار (حفظ مشتری))
بازاریابی دیجیتال ، دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing)
بازاریابی دیجیتال زیرمجموعهای از مدیریت بازاریابی و مدیریت تبلیغات است. در دو دهه اخیر با گسترش استفاده از موبایل و افزایش ضریب نفوذ اینترنت در کشورهای مختلف، لزوم انجام بازاریابی در بستر اینترنت صد چندان شده است به گونه ای که بازاریابی دیجیتال به بخش جدایی ناپذیر کسب و کارها تبدیل شده است. به قول بیل گیتس، چنانچه کسب و کار شما در بستر اینترنت اسم و رسمی ندارد، شما صاحب یک کسب و کار ورشکسته هستید.
بازاریابی دیجیتال شامل مجموعه همه ابزارها و فعالیت هایی است که برای بازاریابی محصولات و خدمات در بستر دیجیتال (وب، اینترنت، موبایل یا سایر ابزارهای دیجیتال) مورد استفاده قرار میگیرند.
ابزارهای بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ
- بازاریابی توسط موتورهای جستجو (SEM) (شامل ترافیک ارگانیک و ترافیک خریداری شده)
- بهینه سازی برای موتورهای جستجو (سئو SEO) : باعث افزایش میزان ترافیک ارگانیک وب سایت می شود
- بازاریابی محتوا (Content Marketing) : تولید محتوا به منظور ایجاد آگاهی از نام تجاری، رشد ترافیک، و افزایش ارتباط با مشتریان
- بازاریابی درونگرا یا ربایشی (Inbound Marketing) : به معنی قیف کامل (full-funnel) یعنی جذب، تبدیل، خرید (بستن) و رضایت داشتن مشتریان با استفاده از محتوای آنلاین است
- بازاریابی شبکه های اجتماعی (Social Media Marketing) : با هدف ایجاد آگاهی از برند در رسانه های اجتماعی ، افزایش ترافیک سایت و ایجاد ارتباط مستمر با مشتریان کسب و کار استفاده می گردد
- تبلیغات بر اساس کلیک (PPC) : روشی برای افزایش ترافیک وب سایت است و رایج ترین روش آن PPC Google AdWords می باشد
- اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing) : بازاریابی از طریق افراد تاثیرگذار
- تبلیغات بنری (Banner Advertising) : یک پیام تبلیغاتی جذاب است که در قالب یک طراحی گرافیکی جذاب ثابت یا متحرک به کاربران ارائه میشود و توجه آنان را جلب نموده و به سمت وبسایت هدایت میکند.
- ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی (Email Marketing) روشی برای برقراری ارتباط با مخاطبان کسب و کار است. ایمیل مارکتینگ با هدف تبلیغ محتوا، اطلاع رسانی تخفیف ها و رویدادها و همچنین هدایت افراد به وب سایت استفاده می شود.
- بازاریابی موبایلی یا موبایل مارکتینگ (Mobile Marketing)
- بازاریابی از طریق همکاری در فروش یا بازاریابی رابطه ای (Affiliate Marketing) : روشی از تبلیغات بر مبنای عملکرد است که در آن برای تبلیغ محصولات یا خدمات دیگران در وب سایت خود کمیسیون دریافت می کنید.
- بازاریابی ویروسی دیجیتال (Digital Viral Marketing) : تشویق مخاطبان به انتقال و انتشار محتوای پیام بازاریابی
- تبلیغ مستقیم (Native Advertising) : انجام تبلیغ به صورت مستقیم
- روابط عمومی آنلاین (Online PR) : روشی برای تثبیت پوشش آنلاین بدست آمده از طریق نشریات دیجیتالی، وبلاگ ها و سایر محتویات وب است.